RÓZSAKALÁCS SAJTOS TÖLTELÉKKEL

2012-09-21

sponsored links


Pár hónappal ezelõtt készítettem egy rózsakalácsot rumos-diós töltelékkel, melyet azóta már kétszer is megsütöttem, annyira finom és puha, ráadásul ez a rumos-diós töltelék olyan jól passzol hozzá, és az illat sütés közben valami mennyei. Viszont tegnap reggel nem édes, hanem valamilyen sós kalácsra vágytam, és úgy gondoltam, hogy a rózsakalácsomat sütöm meg ismét reggelire, de most sós változatban. A szakállas pogácsám töltelékével készítettem el, illetve egy nagyon picit variáltam a tölteléken tojás hozzáadásával. A végeredmény egy nagyon finom sajtos puha kalács lett, melyet jóízûen falatoztunk reggelire egy csupor tejjel. :) A kisfiam különösen örült neki. :)

Hozzávalók a tésztához: (26 cm átmérõjû kapcsos tortaformához)
- 60 dkg liszt
- 4 dkg élesztõ
- 2,5 dl langyos tej
- 1 csapott evõkanál só
- 10 dkg puha vaj (vagy margarin)
- 2 tojás

A töltelékhez:
- 10 dkg natúr vagy tejszínes tömlõs sajt (a henger alakú)
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 2 db háromszög sajt ...

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2012/09/rozsaka...

sponsored links

Keres?s