RÓZSA KALÁCS
sponsored links
Nem tudok mást írni errõl a kalácsról, csak azt, hogy gyönyörû! :)
Épp azelõtt lett kész, amikor férjem hazaért a munkahelyérõl és amikor meglátta a konyhapulton, a szava is elakadt, annyira tetszett neki! :D
Mivel másnap a reggeli kakaó mellé is ez került az asztalra, nyugodtan leírhatom, hogy a tésztája még másnap is nagyon-nagyon puha. A rumos-diós töltelék pedig a tetején lévõ savanykás baracklekvárral... hmmm... azt hiszem írnom sem kell... szuper fincsi, és tökéletes összhangban vannak. :P Úgy gondolom, sokszor fog az asztalunkra kerülni ez a mennyei kalács, hiszen nem bonyolult az elkészítése sem, és nagyon-nagyon finom!!! :))
Hozzávalók a tésztához: (26 cm-es kapcsos tortaformához)
- 60 dkg liszt
- 4,2 dkg élesztõ
- 2,5 dl langyos tej
- 10 dkg cukor
- 10 dkg puha vaj (margarin is lehet) ...