RÓZSA CSÖRÖGE
sponsored links
Egy kis fázis késésben vagyok. A farsangi szezon már réges-régen elmúlt, de nekem csak most jutott az eszembe, hogy süssek fánkot... A ropogós csörögét... ami kizárólag csakis házi baracklekvárral a legfinomabb... Hiába, kinõttünk a jelmezes-sulis programokból. Megy az idõ. Van olyan csöröge, ami puha, de azt én nem szeretem. Jól megsütve, roppanósan az igazi. Kicsit szakítva a tradicionális formán, most fakanál nyelére felcsavarva sütöttem ki... Formabontó. De az ízén mit sem változtatott...
Hozzávalók: 250 gr. liszt, 150 gr. zsíros tejföl, 3 ..., 1/4 mokkáskanál só, 1 teáskanál porcukor, 50 gr. puha vaj.
A tészta hozzávalóit tálba mérjük, majd kemény tésztát gyúrunk belõle. Fóliába csomagoljuk és egy ...