RÓKAGOMBÁS-CSIRKÉS ARCOBALENO SZIVÁRVÁNY TÉSZTA
sponsored links
rókagombás csirkés Arcobaleno tészta |
Ez egy igen egyszerû és látványos étel. Gyorsan elkészül és nagyon finom. Ami az érdekessége, hogy Acobaleno szivárvány tésztából készült. Ez a tészta nem igazán terjedt el hazánkban, sõt Olaszországban sem használják mindenhol. Szárított zöldségekkel, kurkumával, fûszernövényekkel és tintahaltintával színezik ezt az articsóka levélre hasonlatos formájú tésztát és durumliszt az alapja.
Hozzávalók
1/2 kg Arcobaleno tészta
25 dkg rókagomba
1 csirkemell
5 dkg feketeerdei sonka
1 picike sonkahagyma
1 kápia paprika
8-10 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 k.k. szárított oregánó
1 k.k. kakukkfû
2 csipet füstölt chili
só
bors
1 t.k. dijoni mustár
2 dl. habtejszín
1 dl fõzõlé
2-3 e.k. extra szûz olíva
parmezán
friss petrezselyem
Elkészítés
Hevítsd fel az olívát, majd futtasd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Amikor üveges, mehet rá, az 1 centis kockákra vágott csirkemell. Minden oldalról hirtelen pirítsd át, majd mehet a csíkokra vágott sonka, végül a rókagomba.
1 perc összepirítás után mehetnek rá a fûszerek és hajszálvékonyra csíkozott paprika.
Öntsd fel a tejszínnel, forrald össze, adj hozzá 1 t.k. dijoni mustárt, reszelj bele 1-2 dkg parmezánt.
Közben fõzd ki a tésztát lobogó, sós vízben.
A kifõtt tésztát egybõl a ragura szedjed, nem kell lecsepegtetni.
Öntsd fel kevéske fõzõlével és forralj rajta egy utolsót.
Zárd el a tüzet, forgasd bele a felezett paradicsomokat, hintsd meg a friss petrezselyemmel.
Tálald.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is