RÉPATORTA
sponsored links
RÉPATORTA
A jó múltkorában készítettem ezt a répatortát és a férjem oda volt érte, habár az eredeti recept szerinti olaj mennyiségét kifelejtettem a receptbõl. A férjem szerint így volt igazi az íze és még egy kicsit diétás is emiatt. A cukor mennyiségét is amennyire csak lehet levettem (15 dkg-ot használtam), cukormáz se került a tetejére és így lett tökéletes nálunk.
Tegnap kérdeztem a férjem, hogy mit szólna egy kis répás réteshez, de õ inkább ezt kérte, így elkészítettem és végre - mielõtt mindent megettünk volna - képet is csináltam a finomságról. :)
A nosaltyn talált eredeti receptet tüntettem fel, az ott szereplõ hozzávalókkal.
HOZZÁVALÓK
3 tojás
30 dkg reszelt sárgarépa
1,5 dl napraforgó olaj
25 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
kis fahéj
1 cs sütõpor
ELKÉSZÍTÉSE
- A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal.
- Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütõporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítjük.
- A tojásfehérjékbõl habot verünk. Óvatosan a masszához forgatjuk.
- Sütõpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és elõmelegített sütõben sütjük.
Ha szeretnénk, egy tojásfehérje és porcukor kikavarásával mázat készíthetünk a tetejére.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.