RÁNTOTT VELÕ
sponsored links
RÁNTOTT VELÕ
Nagyon szeretem a velõt.. Kiskoromban disznóvágáskor szinte harcoltunk azért, hogy kinek mennyi velõ jusson, mert mindenkinek kedvence volt, illetve az a mai napig. Persze a végén mindig egyenlõen lett szétosztva, így a probléma meg volt oldva, nem volt "veszekedés".. Ahogyan haladt a hentes a hús feldolgozásával, úgy dolgozott anyukám is a konyhában.. Amikor megkapta a hentestõl a sütni való húst, akkor azzal együtt betette a tepsibe a velõt is - ami sokkal hamarabb elkészül, mint a hús.. Így a testvéreimmel tûkön ülve figyeltük a sütõt, hogy mikor készül már el ez a finom csemege.. Rántani anyukám sohasem rántotta, talán csak étteremben ettem rántott velõt.. A férjem anyukája viszont mindig rántva készítette és így a férjem kérésére én is kirántottam.. Nagyon finom!!!!
Elõször is a hártyát kell leszedni a velõrõl - aki szerencsés és hártya nélkül veszi, az megspórolja ezt a mûveletet. Nem egy ördöngõsség, fõleg ha friss a velõ! Ha valamelyik oldalánál meg tudjuk fogni, akkor egyszerûen lejön! Felszeleteljük, majd ezután sózzuk és liszt-tojás-zsemlemorzsába mártva lassó tûzön megsütjük..
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.