RÁCSOS LINZER - házi sárgabaracklekvárral
sponsored links
Gyerekkoromban Anyukám sokszor sütött rácsos linzert, de soha nem leírt recept alapjában készítette, csak úgy fejbõl , érzésre és ízlésre. :) Amióta én sütöm ezt a süteményt, mindig Horváth Ilona könyvét hívom segítségül, hiszen ennek az egyszerû, de nagyszerû sütinek is számos variációja van. Azért szeretem, mert viszonylag kevés hozzávaló szükséges hozzá, ráadásul ezek mindennapi dolgok, tehát akkor is meg tudom sütni, ha éppen kezd kiürülni itthon a kamra és a hûtõ. :) Nem beszélve arról, hogy elég rövid idõ alatt az asztalra lehet varázsolni. :)
Hozzávalók: (kb. 20x30 cm-es tepsihez)
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin vagy 15 dkg zsír (én most margarint használtam, de zsírral még omlósabb lesz a tésztája)
- 18- 20 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió (ez el is maradhat, de dióval még finomabb)
- 1 tojás
- 1 dl tej vagy 1 evákanál tejföl
- fél cs. sütõpor (6 g)
- 1 közepes citrom reszelt héja ...