Rusztikus õsz
sponsored links
Ezen a szép õszi szombaton egy kerti buliba voltunk hivatalosak, ahová mindenképpen valami édességet szerettem volna vinni. Egy ilyen alkalomra szerintem a legjobb választás egy szuper pite, amit tényleg nagyon gyorsan össze lehet dobni. Még a sütõformát sem vettem elõ, csak felhajtottam a pite szélét és betoltam a sütõbe, amúgy rusztikusan.:) Üvegbe kanalaztam még mellé egy kis mascarpone habot kísérõnek és már indulhattunk is.
Rusztikus almás-körtés pite
Hozzávalók:
a tésztához:
300 g liszt
90 g porcukor
1/2 teáskanál só
250 g vaj
1 kicsi tojás
1 nagy evõkanál joghurt
a töltelékhez:
3 alma felszeletelve
2 körte felszeletelve
1/2 teáskanál õrölt fahéj
1/3 teáskanál õrölt szerecsendió
kevés szerecsendió
2-3 evõkanál barna cukor (az alma fajtájától függõen)
2 evõkanál zsemlemorzsa
1 tojás a lekenéshez
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. Belekockázzuk a hideg vajat és összemorzsoljuk. Végül hozzáadjuk a felvert tojást és a joghurtot, majd egynemûvé gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és egy órát pihentetjük.
Az almát és a körtét a cukorral és a fûszerekkel összekeverjük és fél órát állni hagyjuk.
A tésztát kivesszük a hûtõbõl és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. A közepére szórjuk a zsemlemorzsát, majd ráhalmozzuk a leszûrt gyümölcsöt (sok levet fog engedni). A szélét fölhajtogatjuk, lekenjük a tojással és megszórjuk egy kis barna cukorral. 180 C-os elõmelegített sütõben 35-40 perc alatt készre sütjük.