Rusztikus szilvapite
sponsored links
Ez a pite a tipikus példája annak, milyen jó dolgok születhetnek tök véletlenül is a konyhában.
Kaptam egy csomó szilvát, ami befõzéshez kevés volt, csak úgy megenni sok. A hûtõben volt még gyümölcslevesem is, ilyenkor kezd el süteményben gondolkodni az ember lánya. De mi legyen az, amikor olyan meleg van, hogy el lehet ájulni a konyhában? Az oké, hogy bekapcsolom a sütõt és bemenekülök a kevésbé forró szobába, de a hosszas elõkészítés is meghaladta volna erõimet. A jól bevált linzertésztához nyúlok ilyenkor, mert szó szerint fél óra alatt sütõben van az eredmény.
A tészta összeállítása nem több tíz percnél, nem is nyújtogattam, csak a formában simítottam el, és elõsütni is csak ritkán szoktam, tapasztalatom szerint nemigen van rá szükség. Gyorsan összedobtam a tölteléket kisérleti jelleggel, mert a hasonló krémeket eddig mindig megfõztem, és csak úgy pakoltam a tésztára. Igaz, ebben sem tojás, sem tejszín nincsen. Mostmár tudom, hogy mûködik a dolog. Az egyik legfinomabb pitém lett, a tészta vékony és omlós, a töltelék könnyû és gyümölcsös. És nem utolsósorban pont meg tudtam kínálni vele éppen betoppanó Macskanyelv barátnõmet, akinek nagyon ízlett - hurrá! :-)
Hozzávalók 26 cm-es piteformához
Tésztához:
30 dkg liszt ...