Rusztikus sajtos-tejfölös lepény dagasztás nélkül
sponsored links
Micsoda reggeli volt! Jó zsíros, ahogy kell. :) Erre még Dr. Légrády Péter is elismerõen biccentene, és azt mondaná: na ez az, errõl beszéltem, így kell ezt csinálni!
Az alapötlet Illéskrisztõl származik, hálás köszönet érte. Nála láttam meg tegnap a napfényes toszkán bagetteket, és bár más tésztával, más feltéttel, de én is dagasztás nélküli tésztával dolgoztam.
Amúgy nem szeretem a dagasztás nélküli kenyeret. Nekem túl lyukacsos, egyben túl tömény a tésztája. Jobban szeretem a kevésbé lyukacsos, ám mégis puhább, sokkal könnyedebb dagasztott kenyeret. Így lepényként viszont nagyon jól mûködött a dagasztás nélküli tészta, biztos, hogy fogok még csinálni. Férjnek is nagyon bejött, egy lepényt csomagoltam neki reggelire, egyet ebédre, de mindkettõt bevágta egyszerre.:)) A kisebb nõi gyomornak fél lepény is bõven elégséges. (Nekem legalábbis. De lehet, hogy másnak nem.:)
Tegnap az idõjárásjelentésbõl csak annyit hallottam, amit akartam: jön a meleg. Ehhez képest reggelre már minden fehér volt a hótól. Férj bosszankodott egy kissé, hogy már megint havat kell lapátolnía. Vígasztaltam, hogy szerintem estére elolvad, hiszen jön a meleg. Ehhez képest már térdig ér a hó a kertben. Jó lehet, hogy túloztam, nekem csak bokáig ér, de a kutya már térdig süllyed benne. Mindenestere szerintem hóembert már ne csináljatok, mert állítólag vasárnap tényleg jön a meleg! Két napra meg minek egy hóemberrel veszõdni...
Hozzávalók egy finom téli reggelihez: ...