Rusztikus kalózkenyér (konzervben megsütve)

2012-12-29

sponsored links

Rusztikus

Kalózkenyér. Sok évvel ezelõtt, házasságunk elsõ hónapjaiban az egyik áruházlánc polcain fedeztünk fel egy sok magvas kenyeret. Kalózkenyérnek hívtuk. Már nem emlékszem, hogy valóban ez volt a valódi neve, vagy csak mi adtuk neki. Kerek hosszúkás formában sütötték. Napraforgó, tökmag és lenmag tuti voltak benne.  A neten többfelé láttam különbözõ gasztroblog-gyûjtõ oldalakon, hogy többen megpróbálkoztak a konzervben sütéssel . ÓÓÓ ezt nem hagyhattam ki én sem! Bár van néhány szebbnél szebb sütõformám, na de a konzerv, az valami egészen más. :) Mielõtt a receptet leírnám, el kell mondanom, hogy igazából a képen látható mûvek a férjem érdemei. Ugyanis ezek is gasztro-ajándékként karácsonyra készültek a rokonságnak. S míg Õ könnyedén (apró kis segítséggel) létrehozta ezeket a mestermûveket, addig én is el voltam foglalva egyéb karácsonyi tevékenységgel. Szóval Hölgyeim és Uraim, tekintsék meg férjem által készített kalózkenyereket. Mobilomon kikerestem a blogomról a kenyér-alapreceptjét, és csak annyit mondtam neki, hogy ez alapján biztos el tudja készíteni. Emellett még összekevertem neki egy pohárkában a magokat, amelyeket hozzáadott - kicsit megõrölve.

A recept:

Hozzávalók:

  • 2,7 dkg friss élesztõ
  • 3,7 dl meleg víz (magok miatt több kell, mint általában) ...

Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2012/12/29/rusztikus...

sponsored links

Keres?s