Rusztikus kalózkenyér (konzervben megsütve)
sponsored links
Kalózkenyér. Sok évvel ezelõtt, házasságunk elsõ hónapjaiban az egyik áruházlánc polcain fedeztünk fel egy sok magvas kenyeret. Kalózkenyérnek hívtuk. Már nem emlékszem, hogy valóban ez volt a valódi neve, vagy csak mi adtuk neki. Kerek hosszúkás formában sütötték. Napraforgó, tökmag és lenmag tuti voltak benne. A neten többfelé láttam különbözõ gasztroblog-gyûjtõ oldalakon, hogy többen megpróbálkoztak a konzervben sütéssel . ÓÓÓ ezt nem hagyhattam ki én sem! Bár van néhány szebbnél szebb sütõformám, na de a konzerv, az valami egészen más. :) Mielõtt a receptet leírnám, el kell mondanom, hogy igazából a képen látható mûvek a férjem érdemei. Ugyanis ezek is gasztro-ajándékként karácsonyra készültek a rokonságnak. S míg Õ könnyedén (apró kis segítséggel) létrehozta ezeket a mestermûveket, addig én is el voltam foglalva egyéb karácsonyi tevékenységgel. Szóval Hölgyeim és Uraim, tekintsék meg férjem által készített kalózkenyereket. Mobilomon kikerestem a blogomról a kenyér-alapreceptjét, és csak annyit mondtam neki, hogy ez alapján biztos el tudja készíteni. Emellett még összekevertem neki egy pohárkában a magokat, amelyeket hozzáadott - kicsit megõrölve.
A recept:
Hozzávalók:
- 2,7 dkg friss élesztõ
- 3,7 dl meleg víz (magok miatt több kell, mint általában) ...