Rusztikus húspástétom - szendvicskrém - maradék sült húsból, hagymás gyökérkenyérrel
sponsored links
Hétvégén tyúklakoma volt nálunk, egy majdnem háromkilós tyúkot nem eszünk meg a vasárnapi ebéd alkalmával. Még akkor sem, ha az aprólék a levesben elfogy, de egy egész, ropogósra sült tyúk kifog a gyomorkapacitásunkon.
Már elõre gondolkodtam és vasárnap este összeállítottam a dagasztás nélküli gyökérkenyér tésztáját, hogy hétfõn reggel kenyeret sütök. Sült hagymás pain paillasse lett belõle.
Arra spendíroztam, hogy a sült tyúk maradékából húspástétomot készítek, amit másnap a frissen sült kenyérrel kínálok fel. Már vasárnap este nekiálltam, hogy másnap már ne is kelljen bibelõdnöm vele, illetve érjenek össze az ízek.
Semmiképpen nem akartam túlbonyolítani a pástétomot, mégis nem valami átlagosat készíteni. Arra gondoltam, hogy néhány csipet fûszer lesz ebben a segítségemre, minthogy mindenfélét a pástétomba keverjek.
A receptben utalok arra, hogy amennyiben sertés vagy marhasült maradékunk van, akkor milyen fûszerezést alkalmazhatunk.
Végül egy felsõcomb és egy fél mellehúsa maradt, természetesen tyúkra méretezve. A ropogós bõrét lehúztam és ...