Rusztikus gyökérkenyér napon szárított paradicsommal és gabonapehellyel, dagasztás nélkül. Gyökérkenyér formázása lépésrõl lépésre!
sponsored links
Mostanában újra elég sokféle kenyeret sütöttem. Új sütési technológiára leltem, extra ropogós héjú kenyereket kerülnek ki sorban a kezem alól. Sütöttem dagasztás nélküli parasztkenyeret, ropogós héjú, de foszlós belû szendvicskenyeret, szalonnasütéshez pedig burgonyás kenyeret, mind, mind tökéletes, vastag, ropogós héjjal. Már alig várom, hogy az elsõ kovászos kenyeret is megsüssem (természetes, saját nevelésû, élesztõmentes kovásszal), de még néhány napig nevelgetem a friss kovászt, hogy tökéletes legyen. (Közben a kovász is megért, és be is számoltam az új technológiával sült gyönyörûséges kovászos cipóról is.)
Így került sorra ez a rusztikus gyökérkenyér, melynek ihletadója egy meglehetõsen drága svájci kenyér, amit nagyon szeretünk, de még nem próbáltam házilag megsütni. Talán nem szerénytelenség, ha azt állítom, hogy minden képzeletet felülmúltam a végeredménnyel. Mostanában olívabogyós kenyereket sütöttem, már alig vártam, hogy a napon szárított paradicsomra sor kerüljön. Következzen a recept, mely meglepõen egyszerû:
50 dkg kenyérliszt ...