Rusztikus eperkrémleves hidegen

2017-05-02

sponsored links

Ez az az eset, amikor krémlevest ennél, de nincs hozzá eszközöd. És ha akarod, úgyis megoldod. :) 
Isteni ízû leves!


Rusztikus eperkrémleves hidegen

Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg alma, 60 dkg eper, 2 dl tejszín, 1 citrom, cukor, 1 csipet só; továbbá: néhány szem eper, néhány evõkanál görög joghurt, citromfû.

Elkészítése: A meghámozott, magtalanított almát kevés fõvõ vízbe dobjuk, rálocsoljuk a citrom levét, hozzáadunk 1 csipet sót, és néhány perc alatt puhára pároljuk. Levét leszûrjük, a gyümölcsöt jól összetörjük, illetve kézi habverõvel kikeverjük, majd hagyjuk kihûlni. Az epret jól megmossuk, szárát lecsipkedjük, majd villával összetörjük, vagy turmixgéppel darabosra dolgozzuk. Habverõvel belekeverjük a tejszínt, ízlés szerint édesítjük, illetve az alma párolólevével is felengedjük. Kis kockákra vágott eperrel és joghurtgaluskákkal kínáljuk, citromfûvel díszítjük.

Megjegyzés: Ha szeretnénk, teljesen simára is dolgozhatjuk a levest. Joghurt helyett tejszínhabgaluskákkal is kínálhatjuk.

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/05/r...

sponsored links

Keres?s