Rusztikus csokis szívek
sponsored links
Ajándékba készült sütikék a Páromnak, mert ez az egyik kedvence.
Rusztikusak, mert a cukor nem olvadt fel benne teljesen és így pici gödröcskék maradtak a tészta felületén a sütés után. Természetesen ez senkit sem zavart az elfogyasztásakor.
Rusztikusak, mert a cukor nem olvadt fel benne teljesen és így pici gödröcskék maradtak a tészta felületén a sütés után. Természetesen ez senkit sem zavart az elfogyasztásakor.
Hozzávalók 40 db szívecskéhez:
- 2 egész tojás
- 12,5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 35 dkg liszt
- 1 púpos tk sütõpor
- 1 csipet só
- 18 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütõport, majd összekavarjuk.
A margarinos masszához szórjuk a sütõporos lisztet.
Alaposan összedolgozzuk.
Elég lágy a tészta. Hûtõbe hagyjuk pihenni 1 órát. (Idõhiány miatt nálam ez 20 perc volt a fagyasztóban.)
Erõsen lisztezett felületen elnyújtsuk kb. 0,5 cm vastagra.
Egy közepes méretû szívformával kiszaggatjuk.
Sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Elõmelegített sütõben 180 fokon 7 perc alatt hõlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihûlni.
A kockára tört csokoládét az olajjal vízgõz felett felolvasztjuk.
A szívek alját megmártjuk a csokoládéban, a felesleget hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd sütõpapírra fektetjük.
Ha megkötött a csoki, könnyen levehetõ a papírról.