Rumosdió fagyi (paleo)
sponsored links
Végre sikerült helyet passzíroznom a mélyhûtõben a fagyitartály számára. Innentõl indulhat a fagyi gyártás. Elég idõben. :) Ezt a fagyit amúgy gép nélkül is el lehet készíteni, dió helyett pedig bármilyen más csonthéjast is használhatunk hozzá.
Hozzávalók:
10 dkg dió
4 dl kókuszkrém (cocomast használtam)
1 vaníliarúd kikapart magjai
5-10 dkg datolya
5 dkg folyékony kókuszolaj
2-3 cl jamaicai rum (vagy aroma)
Ha a datolya nagyon száraz áztassuk be kis idõre vízbe. A diót szárazon megpirítjuk, így sokkal intenzívebb lesz az íze. A datolyát kimagozzuk, majd az összes hozzávalóval együtt, turmixgépben sima krémmé dolgozzuk. Pár órára hûtõszekrénybe tesszük, hogy lehûljön, majd a fagyigép gondjaira bízva a használati útmutatót követve elkészítjük belõle a fagylaltot.
Ha nincs gépünk, turmixolás után fagyasztóba rakjuk, majd félóránként, a kívánt állag eléréséig, villával áttörjük.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!