Rumos-étcsokoládés meggylekvár cukor nélkül :-)
sponsored links
A fehércsokis eperlekvár után most itt az étcsokis-rumos meggy! Ezt most folyékony édesítõvel csináltam, csak annyi nyírfacukor került bele, hogy a meggy levet engedjen. Hogy ne legyen a lekvár túl híg, belefõztem egy almát is. Az ízét nem érezni, de a pektin tartalmának köszönhetõen kíválóan sûrít. A képek alapján biztos pityókásnak tûnik a lekvár (és én is), de megnyugtatok Mindenkit: nem rummal, hanem rum aromával készült. Nekem így jobban ízlik...
Hozzávalók 5 db 150 ml-es üveghez:
-1 kg meggy (magozva mérve)
-2 ek nyírfacukor
-1 nagy alma
-5 ek folyékony édesítõ
-5 dkg 74%-os étcsokoládé
-1 csomag Dr Oetker dzsemfix 3:1
-3 tk rum aroma
Elkészítés:
A meggyet (leszárazva, megmosva, kimagozva) tegyük egy lábasba és forgassuk össze a nyírfacukorral. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát és aprítsuk fel, majd ezt is adjuk hozzá. Hagyjuk állni a gyümölcsöket, amíg levet engednek. Tegyük bele a folyékony édesítõt és gyenge lángon kezdjük el fõzni. Amikor kezd lekvár sûrûségû lenni, szórjuk bele a dzsemfixet és az összetört csokoládét. Zubogva forraljuk további 3-5 percig. A rum aromát keverjük hozzá, és még forrón töltsük elõkészített üvegekbe. Egy napra dugjuk száraz dunsztba õket.
Vigyázat! Abbahagyhatatlan!!! :-)