Rumos, tejfölös cseresznyeleves hidegen

2017-06-20

sponsored links

Rumos, tejfölös cseresznyeleves hidegen


Lassan vége a cseresznyeszezonnak, gyorsan egy finom leves.

  Hozzávalók :

  • 30 dkg cseresznye
  • 1 dl tejföl
  • 3 tk cukor
  • 1 kk vaníliás cukor
  • 1 db fahéj rúd
  • 6 db szegfûszeg
  • 2 dl víz
  • 6 cl rum

Elkészítés:

A cseresznyét megmosom, kimagozom.

Egy lábasba beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfûszeget, s a fahéjat. 10 percig fõzöm.

Leveszem a tûzhelyrõl, hagyom kihûlni, beleöntöm a rumot, összekeverem, majd beteszem a hûtõbe néhány órára.

Mikor jól lehûlt, kiveszem, egy tálba merem, kanalazok rá tejfölt.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/06/rumo...

sponsored links

Keres?s