Rumos szilva befõtt

2011-08-10

sponsored links

Veres szilva
üvegenként
2 szegfûszeg
1 kis darabka fahéj
1 vékony karika szelet citrom
1 evõkanál cukor
1 evõkanál rum

Az érett, de még jó tartású szilvát megmossuk, kimagvaljuk. ezt a legkönnyebben úgy lehet, hogy a szilvát derékban (nem hosszában, hanem keresztben) egy éles késsel kettévágjuk, egyik felét leemeljük a másik fele ott marad a maggal együtt, a magot pedig egy csavaró mozdulattal kitekerjük belõle. Befõttes üvegbe rakjuk, nem tömjük meg, és nem tesszük teljesen tele, kb egy ujjnyi helyet hagyunk a tetején és kétharmad részig felöntjük vízzel. A vizet leöntjük róla egy lábasba, teszünk bele üvegenként egy evõkanál kristálycukrot, és felforraljuk. Amikor forr, visszaöntjük az üvegben lévõ szilvára. Várunk egy negyedórát, hogy átmelegedjen a szilva a létõl, majd ismét leöntjük a lábasba, és újra felforraljuk. Az üvegbe tesszük a szegfûszeget és a fahéjat, és a forrásban lévõ cukros levet újra ráöntjük. 600 wattra egy percre betesszük a mikróba. A szilva elkezd kidagadni az üvegbõl, de nem fog kifutni. ( legalábbis nem kéne hagyni, úgyhogy kísérjük figyelemmel) Kivesszük az üveget ( óvatosan, mert forró, a lé már gyöngyözik az üvegben) a tetejére tesszük a vékony kakira citromot és az egy evõkanál rumot. Az üveget gyorsan lezárjuk, óvatosan megdöntjük az üveget, megnézzük, hogy jól zártuk-e le, nem folyik-e a kupak mellett. Ha nem, akkor hirtelen mozdulattal fejreállítjuk az üveget, majd vissza. ezt megismételjük ...

Folytats a blogon ... konyhaikezdetek.blogspot.com/2011/08/...

sponsored links

Keres?s