rumos meggylekvár

2012-06-20

sponsored links

Idén is sikerült szereznem meggyet abból a finom balatonfelvidékibõl amit tavaly is vettem egy ismerõsömtõl, amikor megtértem és felnõttem: cseresznyeszeretõ emberbõl meggyes ember lettem. Semmi savasság, csak hûsítõ friss íz, sokkal jobban esik már mint a csömör - és nem mellesleg sajnos szinte mindíg kukacos - cseresznye.

Rum nélkül sima meggylekvárként is nagyon finom, de így egy kis plusszal mindenkit garantáltan levesz a lábáról.

Hozzávalók:

2,5 kg meggy
1 citrom leve
1 ek bourbon vanília esszencia (nem aroma. ha nincs, akkor jöhet vaníliarúd)
60dkg cukor
1 csomag dzsemfix 3:1 ...


Folytats a blogon ... befozok.freeblog.hu/archives/2012/06/...

sponsored links

Keres?s