Rumos meggyes olajos piskótában
sponsored links
Már van egy ehhez hasonló olajos piskóta blogon a Raffaello tortánál. Kiskukta receptje alapján készült, de ebbe tettem egy evõkanál rumot is, ami nagyon jó ötletnek bizonyult. Gyönyörû, magas sütemény lett belõle.
Hozzávalók:
20 dkg cukor+ 70 g a habba
35 dkg liszt
1 csomag sütõpor
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
csipet só
kis citromlé
1 evõkanál rum
rumos meggy
Elkészítés:
Hozzávalók:
20 dkg cukor+ 70 g a habba
35 dkg liszt
1 csomag sütõpor
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
csipet só
kis citromlé
1 evõkanál rum
rumos meggy
Elkészítés:
A tejet, olajat, tojássárgáját és a cukrot egy keverõtálban összevegyítjük, majd hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet. Elõször fakanállal óvatosan, majd a robotgéppel alaposan kikeverjük. Közben beleöntjük a rumot is. Utána felverjük a habot a cukorral, és kisebb adagokban hozzáadjuk a masszához. Kézi habverõvel vegyítjük el. Egy közepes tepsit kibélelünk sütõpapírral, beleöntjük a tésztát. A gyümölcsöt rádobáljuk, nem kell lisztezni, nem fog teljesen lemerülni, mert a tészta sûrû. 2000 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, amikor szépen feljött és már kezd barnulni, akkor 150 fokra mérsékeljük a hõfokot, és tûpróbáig sütjük. Ha már nagyon barnul, de még lágy a közepe, akkor terítsünk rá egy papírt. Kockára vágva kínáljuk.