Rumos-meggyes kuglóf
sponsored links
Tegnap nem fogyott el a rumos- meggy befõtt,hogy ne vesszen kárba a maradéka, sütöttem egy kuglófot.
Legalább a szilikon formámat is leteszteltem vele,no meg egy kis elemózsia lett a Sopronba utazóknak.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 1 dl tej
- 1dl olaj
- fél üveg rumosmeggy
- fél csomag sütõpor
Elkészítése:
- A sütõt bemelegítjük, a lisztet átszitáljuk, a meggyet lecsöpögtetjük, a tojásokat szétválasztjuk.
- A tojássárgákat felhabosítjuk a cukorral, majd váltakozva hozzáadjuk a sütõporos lisztet és a folyadékokat.
- A tojások fehérjét felverjük ,majd lazán hozzákeverjük a masszához.
- Szilikonformába tesszük , megszórjuk kimagozott rumosmeggyel.
- Nem kell teljesen tele ,úgy 3/4 részig, nekem így is gömbölyke lett.
- 200 fokon tûpróbáig sütöttem, majd porcukrozva tálaltam,ill. csomagoltam, és utazott Sopronba.
Megjegyzés: ehhez a sütõformához (1 l-es ûrtartalom) sok lett a massza, lehet arányosan csökkenteni a hozzávalókat.