Rumos-meggyes kuglóf

2014-03-16

sponsored links



 Tegnap nem fogyott el a rumos- meggy befõtt,hogy ne vesszen kárba a maradéka, sütöttem egy kuglófot.
Legalább a szilikon formámat is leteszteltem vele,no meg egy kis elemózsia lett a Sopronba utazóknak.




Hozzávalók: 

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1dl olaj
  • fél üveg rumosmeggy
  • fél csomag sütõpor



Elkészítése:
  1. A sütõt bemelegítjük, a lisztet átszitáljuk, a meggyet lecsöpögtetjük, a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojássárgákat felhabosítjuk a cukorral, majd váltakozva hozzáadjuk a sütõporos lisztet és a folyadékokat.
  3. A tojások fehérjét felverjük ,majd lazán hozzákeverjük a masszához.
  4. Szilikonformába tesszük , megszórjuk kimagozott rumosmeggyel.
  5. Nem kell teljesen tele ,úgy 3/4 részig, nekem így is gömbölyke lett.
  6. 200 fokon tûpróbáig sütöttem, majd porcukrozva tálaltam,ill. csomagoltam, és utazott Sopronba.




Megjegyzés: ehhez a sütõformához (1 l-es ûrtartalom) sok lett a massza, lehet arányosan csökkenteni a hozzávalókat.


Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/03/rum...

sponsored links

Keres?s