Rumos meggy fõzés nélkül
sponsored links
A kánikulára való tekintettel a jelek szerint a fõzés nélküli, "egyszerûen nagyszerû" receptek aratnak sikert, úgyhogy a fõzés nélküli befõzéssel folytatom a hatásvadászatot: több rumos meggy receptet ismerek, de ez a legegyszerûbb. Tulajdonképpen semmit sem kell csinálni, csak összekeverni a hozzávalókat, és egy légmentesen záródó, tiszta üvegbe rakni. Az eljárás üzembiztos, én négy éve, minden idényben készítek belõle néhány üveggel, és egyik sem romlott meg soha. Mivel a tavalyiból már nem volt, az idén az elsõ meggybõl elõállítottam az elsõ szériát, mert a nyári házi fagyik elengedhetetlen kísérõje nálunk.
Hozzávalók (egy fél literes csatos üveghez):
- 300 g érett meggy
- 150 g barna nádcukor
- 1 vaníliarúd
- 2 dl rum
Az alaposan megmosott, hibátlan meggyszemekkel megtöltjük az elõzõleg kiforrázott üveget, és a feldarabolt, hosszában felvágott vaníliarudat közétesszük. Rászórjuk a nádcukrot, alaposan összerázzuk, majd felöntjük a rummal, és légmentesen lezárjuk az edényt. Két hét múlva fogyasztható.