Rumos meggy fõzés nélkül

2014-06-14

sponsored links

 

A kánikulára való tekintettel a jelek szerint a fõzés nélküli, "egyszerûen nagyszerû" receptek aratnak sikert, úgyhogy a fõzés nélküli befõzéssel folytatom a hatásvadászatot: több rumos meggy receptet ismerek, de ez a legegyszerûbb. Tulajdonképpen semmit sem kell csinálni, csak összekeverni a hozzávalókat, és egy légmentesen záródó, tiszta üvegbe rakni. Az eljárás üzembiztos, én négy éve, minden idényben készítek belõle néhány üveggel, és egyik sem romlott meg soha. Mivel a tavalyiból már nem volt, az idén az elsõ meggybõl elõállítottam az elsõ szériát, mert a nyári házi fagyik elengedhetetlen kísérõje nálunk.

 

 

Hozzávalók (egy fél literes csatos üveghez):

 

 

- 300 g érett meggy

- 150 g barna nádcukor

- 1 vaníliarúd

- 2 dl rum

 

 

 

Az alaposan megmosott, hibátlan meggyszemekkel megtöltjük az elõzõleg kiforrázott üveget, és a feldarabolt, hosszában felvágott vaníliarudat közétesszük. Rászórjuk a nádcukrot, alaposan összerázzuk, majd felöntjük a rummal, és légmentesen lezárjuk az edényt. Két hét múlva fogyasztható.

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/06/14/ru...

sponsored links

Keres?s