Rumos meggy fagylalt (gép nélkül)

2012-07-04

sponsored links



Lehet, hogy kicsit kacifántosnak tûnik elsõ olvasatra, pedig egyáltalán nem az. Még csak idõigényesnek sem mondanám, hiszen pár perces mozzanatokról van szó, csupán a fagyasztási idõk teszik olyan hosszadalmasnak tûnõvé. Én mindenesetre azt tudom mondani, hogy nagyon finom fagylalt lesz a végeredmény, nem lehet róla megmondani, hogy nem géppel készült, egyáltalán nem jégkristályos, úgyhogy érdemes nekilátni (szerintem a legjobb elõzõ nap megcsinálni). A benne lévõ rum se riasszon vissza senkit, hiszen az alkoholtartalma a forralás során (60 fok felett) elpárolog, úgyhogy gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják.
A fagylaltot gépben is elkészíthetjük (nekem továbbra sincs helyem a fagyasztóban), ekkor a kihûtött vaníliafagylalt alapot tegyük 30 percre fagyasztó szekrénybe, majd a fagylaltgépbe öntve járjunk el a gyártó utasításai szerint. A kész fagylaltot dobozba téve ráöntjük a kihûtött meggy öntetet, márványozzuk (lsd. lentebb) és akár ehetjük is a fagyit.
Ha nincs se fagylaltgép, se turmixgép, akkor marad a vanília alap fagyasztószekrénybe helyezése utáni 30 percenkénti botmixerrel, vagy villával való átkeverés a kellõ állag eléréséig. Ez után tehetjük rá a meggy szószt.

Hozzávalók:

A vanília alaphoz: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s