Rumos, karamellszirupos fügetorta
sponsored links
Az elmúlt hetem sajnos nem a konyhai örömök jegyében telt, de a hét végén - megörülve a frissen bejelentkezett tavasznak - nekiálltam spájzot, hûtõt takarítani. Ilyenkor derül ki, hogy olyan készleteket halmozok fel a "hosszú, téli estékre", nagyobb havazásra vagy bármilyen más esetre, mint egy mókus: minden tele volt magokkal, aszalt gyümölcsökkel, babbal, csicseriborsóval, a hûtõfiókok pedig répával, almával, mandarinnal. Mivel néhány héten belül a piaci standokra is beköszönt a tavasz, ezek pedig nem érik meg a következõ szezont, intenzív "készletfeldolgozásba" kezdtem: mától minden nap olyan étel receptje kerül fel a blogra, ami ezekbõl készült. Az elsõ ez a fügetorta, ami hihetetlenül tömény és finom, ráadásul a látszat ellenére könnyû elkészíteni.
Hozzávalók:
- 300 g aszalt füge
- 100 g barnacukor
- 3 deci víz
- 1 kávéskanál vaníliaszirup ...