Rumos-diós kocka
sponsored links
Boldog új évet kívánok!!!! Ez a legfontosabb.
Ezt a sütit még karácsonyra sütöttem, de simán beillik bármelyik hétvégére, ünnepre vagy egy hedonista délutánra, desszertként. Én sajnos nem ehetek diót, de aki kóstolta, nem panaszkodott:)
Hozzávalók:
A diós piskótához:
2 ek. baracklekvár, 9 ek. víz, 300 g liszt, 300 g porcukor, 150g darált dió, 6 tojás, 1cs. sütõpor
A krémhez:
300g margarin, 6 dl tej, 300g porcukor, 2 cs. vaníliás pudingpor
+ rum, 2 dl víz, 2 ek. cukor, 2 ek. szörp, 1 dl fekete kávé, 24 db babapiskóta
Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra.
A tojások fehérjét csipetnyi sóval felverjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a vizet is. Beletesszük a lekvárt, hozzászitáljuk a lisztet, a sütõport, az õrölt diót és a felvert fehérjét is hozzáforgatjuk.
Sütõpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és kb. 25-30 perc alatt megsütjük, mint egy sima piskótát.
Addig elkészítjük a krémet.
A vaníliás pudingokat 6 dl tejben megfõzzük és hagyjuk kihûlni. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd a kihûlt pudinggal, a gép legmagasabb fokozatán, hogy csomómentesre dolgozza.
A kihûlt diós piskótát keresztbe megfelezzük, meglocsoljuk a rummal ízesített szirup felével, amit a vízbõl, cukorból és szörpbõl készítünk.
Megkenjük a krém egyharmadával.
A krémre rakjuk szép sorban a kávéba áztatott piskótákat, újabb réteg krém következik.
A diós piskóta másik felét is meglocsoljuk a rumos-sziruppal és a krémes réteg tetejére rakjuk.
Befedjük a megmaradt krémmel, megszórjuk durvára vágott dióval és csoki forgácsokkal.
Tálalás elõtt a széleket egyenesre vágjuk és kockákra vágva kínáljuk.
Nagyon finom, lucskos, krémes, semmiképp sem száraz desszert:)!
Jó sütést!
Ezt a sütit még karácsonyra sütöttem, de simán beillik bármelyik hétvégére, ünnepre vagy egy hedonista délutánra, desszertként. Én sajnos nem ehetek diót, de aki kóstolta, nem panaszkodott:)
Hozzávalók:
A diós piskótához:
2 ek. baracklekvár, 9 ek. víz, 300 g liszt, 300 g porcukor, 150g darált dió, 6 tojás, 1cs. sütõpor
A krémhez:
300g margarin, 6 dl tej, 300g porcukor, 2 cs. vaníliás pudingpor
+ rum, 2 dl víz, 2 ek. cukor, 2 ek. szörp, 1 dl fekete kávé, 24 db babapiskóta
Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra.
A tojások fehérjét csipetnyi sóval felverjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a vizet is. Beletesszük a lekvárt, hozzászitáljuk a lisztet, a sütõport, az õrölt diót és a felvert fehérjét is hozzáforgatjuk.
Sütõpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és kb. 25-30 perc alatt megsütjük, mint egy sima piskótát.
Addig elkészítjük a krémet.
A vaníliás pudingokat 6 dl tejben megfõzzük és hagyjuk kihûlni. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd a kihûlt pudinggal, a gép legmagasabb fokozatán, hogy csomómentesre dolgozza.
A kihûlt diós piskótát keresztbe megfelezzük, meglocsoljuk a rummal ízesített szirup felével, amit a vízbõl, cukorból és szörpbõl készítünk.
Megkenjük a krém egyharmadával.
A krémre rakjuk szép sorban a kávéba áztatott piskótákat, újabb réteg krém következik.
A diós piskóta másik felét is meglocsoljuk a rumos-sziruppal és a krémes réteg tetejére rakjuk.
Befedjük a megmaradt krémmel, megszórjuk durvára vágott dióval és csoki forgácsokkal.
Tálalás elõtt a széleket egyenesre vágjuk és kockákra vágva kínáljuk.
Nagyon finom, lucskos, krémes, semmiképp sem száraz desszert:)!
Jó sütést!