Rumos barackhab

2012-07-19

sponsored links


Kimaradt tojásfehérje ideális felhasználása ez a desszert. A tegnapi sárgabarackos kockához készült vaníliakrémbõl maradt 4 tojásfehérjém, amit vétek lett volna kidobni, így keresnem kellett egy olyan receptet, amihez fel tudom használni. Frank Júlia rumos barackhab receptjére esett a választásom, mert igazi nyári desszertnek tûnt, egyrészt az õszibarack miatt, másrészt, mert mélyhûtõben pár percnyi fagyasztás után kell fogyasztani. Kellett hozzá sárgabarack lekvár is, ami szintén maradt ki a sárgabarackos kockából. Pont 5 pohárka desszert készült, ami azon nyomban el is fogyott! Egyébként ezt a desszertet elkészülte után azonnal fogyasztani kell!

Hozzávalók 5 db a képen látható pohárkához:

30 dkg jó érett õszibarack 120 Ft
15 dkg sárgabarack lekvár (házi)
4 tojásfehérje 152 Ft
1 teáskanál rum aroma ...

Folytats a blogon ... menukonyha.blogspot.com/2012/07/nyar-...

sponsored links

Keres?s