Rumos-banános kókuszgolyó
sponsored links
Már egészen pici koromban is szerettem a kókuszgolyót, de nemcsak enni, hanem gyúrni, formázni hempergetni is. Emlékszem, anyukám összeállította a masszáját, én pedig nekiveselkedtem és mintha csak játék lett volna elszórakoztam vele. Persze, mondanom sem kell, hogy sosem készült egyforma méretben, ahány darab volt, annyi golyóméret lett, ráadásul a tál, amire ki kellett pakolásznom, csak nem akart megtelni, ugyanis majdnem minden másodikat megettem
Ez a recept, nem a hagyományos kókuszgolyó receptje, hanem attól egy kissé eltérõ verzió. Ez egy enyhén banán ízû, a mascarpone-nak köszönhetõen krémesebb állagú golyó, amit kakaópor helyett, csokoládéval készítettem és persze jó sok rummal. Éppen ezért, ez nem egy gyerekbarát recept, viszont, ha az alkoholt kihagyjuk, vagy esetleg aromával helyettesítjük a gyerkõcök is kaphatnak belõle.
Egyszerûen elkészíthetõ, gyors, krémes golyó, bármilyen alkalomra kitûnõ vendégváró finomság.
Rumos-banános kókuszgolyó
Hozzávalók 35 diónyi méretû darabhoz:
30 dkg darált háztartási keksz
12 dkg mascarpone krémsajt
1 db közepes banán
12 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj
3-4 evõkanál porcukor
5 evõkanál rum
kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
A darált kekszet a porcukorral együtt, nagyobb tálba tesszük.
Hozzáadjuk a megolvasztott, langyos vajat, a meghámozott, villával áttört banánt, a rumot és a mascarpone krémsajtot.
Krumplitörõvel alaposan összenyomjuk az egészet, egy masszává.
Mikor ezzel elkészültünk, hozzáadjuk az elõzõleg a mikróban, vagy vízgõz fölött megolvasztott csokoládét.
Majd az egészet jól összegyúrjuk.
A masszából diónyi gombócokat formázunk és megforgatjuk kókuszreszelékben.
Hûtõbe téve kissé lehûtjük, majd tálaljuk.
Rumos-banános kókuszgolyó
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Rumos-diós körtekrémes torta, születésnapra
Válogatás õszi receptekbõl ? Sütõtökös fordított sütemény, rumos, dió habbal
Csokis-banános zabpelyhes süti
Zöldfûszeres túrókrém, kõrözött, tojáskrém paprikában tálalva
Rumos-diós almás pite
Ez a recept, nem a hagyományos kókuszgolyó receptje, hanem attól egy kissé eltérõ verzió. Ez egy enyhén banán ízû, a mascarpone-nak köszönhetõen krémesebb állagú golyó, amit kakaópor helyett, csokoládéval készítettem és persze jó sok rummal. Éppen ezért, ez nem egy gyerekbarát recept, viszont, ha az alkoholt kihagyjuk, vagy esetleg aromával helyettesítjük a gyerkõcök is kaphatnak belõle.
Egyszerûen elkészíthetõ, gyors, krémes golyó, bármilyen alkalomra kitûnõ vendégváró finomság.
Rumos-banános kókuszgolyó
Hozzávalók 35 diónyi méretû darabhoz:
30 dkg darált háztartási keksz
12 dkg mascarpone krémsajt
1 db közepes banán
12 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj
3-4 evõkanál porcukor
5 evõkanál rum
kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
A darált kekszet a porcukorral együtt, nagyobb tálba tesszük.
Hozzáadjuk a megolvasztott, langyos vajat, a meghámozott, villával áttört banánt, a rumot és a mascarpone krémsajtot.
Krumplitörõvel alaposan összenyomjuk az egészet, egy masszává.
Mikor ezzel elkészültünk, hozzáadjuk az elõzõleg a mikróban, vagy vízgõz fölött megolvasztott csokoládét.
Majd az egészet jól összegyúrjuk.
A masszából diónyi gombócokat formázunk és megforgatjuk kókuszreszelékben.
Hûtõbe téve kissé lehûtjük, majd tálaljuk.
Rumos-banános kókuszgolyó
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Még több finomság:
Rumos-diós körtekrémes torta, születésnapra
Válogatás õszi receptekbõl ? Sütõtökös fordított sütemény, rumos, dió habbal
Csokis-banános zabpelyhes süti
Zöldfûszeres túrókrém, kõrözött, tojáskrém paprikában tálalva
Rumos-diós almás pite