Rumkókusz torta
sponsored links
Ez a torta talán a legcsúnyább amit valaha csináltam, de mellette az egyik legfinomabb is. Éppen úgy mint a chokito. Ronda és finom. A piskótának nincs töményen kókusz íze, éppenhogy megízesíti a kókusztej a piskótát, viszont krémessé és lággyá teszi. Tulajdonképpen krém nélkül is tökéletesen megállná a helyét, annyira finom.
Itt szintén érvényes amit a kókuszos csirkénél írtam, a szárított kókuszreszelékbõl házilag elõállított kókusztej a sütemény elkészítéséhez nem alkalmas! Az nem elég sûrû, krémes, és nem megfelelõ a zsírtartalma. Azoknak ajánlom ennek a süteménynek az elkészítését, akiknek van otthon igazi kókusztejük, vagy hajlandóak beruházni rá. (Ennek hiányában a piskótánál inkább kísérleteznék 2 dl zsíros tejszín és 1 dl zsíros tej keverékével, a krém pedig természetesen tejszínnel is elkészíthetõ.)
Hozzávalók:
3 dl kókusztej
25 dkg liszt
20 dkg cukor
2 tojás
4 cl dl fehér rum
35 g kakaó
10 g sütõpor
csokikrém:
1.5 dl kókusztej ...