Rukkolás salátakrémleves parmezánnal
sponsored links
Egy igazi zöld leves - ha már tavasz van -, aminek egyáltalán ninc sem fû, sem zöld íze (bár nekem azzal sincs bajom). A belekerülõ rukkola, a semlegesebb ízû salátát nagyon jól feldobja. Kap egy kis pikáns ízt tõle. Igazi gyors kaja, ahogy azt tõlem már megszokhattátok. És igen, ahogy látszik, nálam nem csak a tél szól a (melengetõ) levesekrõl, hanem minden évszak. Legyen tavasz, nyár, õsz, tél. És egy fontos dolog: mielõtt tálaljuk, hagyjuk, hogy langyosra hûljön, mert akkor érezhetõek benne igazán az ízek. Ez egyébként szerintem sok levesnél elmondható. Valaki azért reklamál, ha nem elég melegen hozzák ki neki az étteremben a levest... Lehet, hogy néha ez szándékos!? Kb. olyan, mint amikor a Soul Kitchen c. filmben, a vendég azért veszekszik a séffel, mert melegen akarja kérni a Gazpacho-t (hûûû, ezt hogy írják ebben az esetben??? :S), amit persze a séf megtagad, majd megsértõdve ott hagy csapot-papot. :) Szóval úgy hiszem, hogy néhány levesnél kifejezetten az a jó, ha nem túl meleg. De jöjjön is akkor a nem túl bonyolult "recept".
- 1 bõ evõkanál vaj
- 1 csokor újhagyma
- 1 fej saláta
- 1 liter forró zöldségleves (nálam adalékanyagok nélküli leveskockából)
- kb. 1/2-3/4 doboz (a nagy dobozos: ez 125 g-os) rukkolalevél
- 1 evõkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 ml tejszín
- 1 evõkanál keményítõ (el is maradhat, akkor kicsit "vékonyabb" leves lesz belõle)
- A tálaláshoz: parmezánsajt (vagy pl. ementáli jellegû sajt), ropogós kenyér