RUKKOLA KRÉMLEVES

2011-08-12

sponsored links


A Magyar konyhákban is egyre gyakrabban feltûnik ez a vitamindús saláta féleség. Elsõ pillantásra kísértetiesen hasonlít a pitypangra, a csipkés levelei miatt.  A Földközi-tenger országaiban õshonos ez a növény, a neve magyarul, borsmustárt jelent. Valóban az íze, rejti enyhén a bors, a mustár és a torma keverékét. Nem csak fûszernövény hanem gyógynövény is egyben, antibakteriális hatása van, segíti az emésztést, tele van A, C, K vitaminnal, és a szóbeszéd szerint még ajzószer is...Leginkább salátákban használható, de kiválóan ízesíti a tésztás húsételeket, a pizzát, vagy a szendvicseket. Én, egy finom krémlevest fõztem belõle, Wasabival ízesítve.

Hozzávalók: 1 doboz rukkola saláta, 2 nagy szem burgonya, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, só, õrölt feketebors, 1 evõkanál ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s