Rugelach és két méterrel a föld felett
sponsored links
Rugelach: zsidó sütemény,bár eredetileg lengyel hanukai diós croissant formájú süti. Fûszeres Eszter Fûszer és lélek c. könyvében találtam ezt a nagyszerû receptet.Azonnal megtetszett,s tegnap meg is sütöttem.
Jó gazdagon megtömtem:dió,mandula, szilva,barack,mazsola és fahéjas nádcukor.No és persze a házi sárgabaracklekvárom.( Eszter diót vagy mandulát ír,én tettem bele mindkettõbõl)
A tésztája elõzõ este elkészítendõ,legalábbis Eszter szerint úgy a legjobb,ha a tészta egy éjszakát a hûtõben pihen.Nagyon könnyû összeállítani, a mascarpone nagyon jó állagot ad neki.Pár perc és kész.
A töltés is rém egyszerû,s az eredmény az maga a mennyország!
Szerintem a világ egyik legjobb sütije!Gazdag,dús,isteni finom ünnepi jellegû sütemény! Afféle modern, minden földi jóval töltött croissant! Ahogy tegnap írtam,nálam bekerült a top 5 közé! És két méterrel a föld felett jártam miközben falatoztam! Jajj ,és a sárgabaracklekváron pikánsan érezni a citromhéjat ........mmmmmm.,aztán szépen sorjában a többi ízt is...nem lehet megunni!:)
Ahol a töltelék kicsit kicsorgott, ott még finomabb az ízhatás!Bárki megsüti tutira nem fog csalódni!
Rugelach
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg mascarpone
- 20 dkg szobahõmérsékletû vaj és nem margarin!
- 10 dkg cukor-én szõlõcukrot használtam ...