Rugelach
sponsored links
Ezek a pöttöm kiflik bizony már inkább az õszt idézik, azonban még a nyár íze, zamatos sárgabarack lekvár köszön vissza a töltelékben a dió és a fahéj mellett. Azonban remek desszert lehet egy ilyen késõnyári napon is:) Talán kicsit a karácsonykor készülõ diós és mákos kifliket idézi ez az eredetileg zsidó gyökerekre visszavezethetõ édesség, amire véletlen bukkantam barackos receptek közt keresgélve. Krémsajttal készült, így a végeredmény egy nagyon omlós apróság lett, megtöltve friss baracklekvárral és a sütés közben grillázzsá alakult dióval. Egy leheletnyi fahéj került még a töltelékbe, amitõl egy kicsit talán még inkább õszies hangulatot áraszt ez a süti. Nagyon gyorsan elkészíthetõ pihentetés után, így akár instant vendégvárónak is ideális.
Hozzávalók
Tészta: (16 darabhoz)- 12 dkg krémsajt (Philadelphia cream cheese)
- 12 dkg vaj
- 3 púpos ek cukor
- 15dkg liszt ...