Rugelach

2014-08-22

sponsored links

Irány

Ezek a pöttöm kiflik bizony már inkább az õszt idézik, azonban még a nyár íze, zamatos sárgabarack lekvár köszön vissza a töltelékben a dió és a fahéj mellett. Azonban remek desszert lehet egy ilyen késõnyári napon is:) Talán kicsit a karácsonykor készülõ diós és mákos kifliket idézi ez az eredetileg zsidó gyökerekre visszavezethetõ édesség, amire véletlen bukkantam barackos receptek közt keresgélve. Krémsajttal készült, így a végeredmény egy nagyon omlós apróság lett, megtöltve friss baracklekvárral és a sütés közben grillázzsá alakult dióval. Egy leheletnyi fahéj került még a töltelékbe, amitõl egy kicsit talán még inkább õszies hangulatot áraszt ez a süti. Nagyon gyorsan elkészíthetõ pihentetés után, így akár instant vendégvárónak is ideális. 

Hozzávalók

Tészta: (16 darabhoz)
  • 12 dkg krémsajt (Philadelphia cream cheese)
  • 12 dkg vaj
  • 3 púpos ek cukor
  • 15dkg liszt ...

Folytats a blogon ... sutidoboz.hu/rugelach/

sponsored links

Keres?s