Rugelach, azaz krémsajtos tekercs

2013-07-10

sponsored links


Szóval az úgy volt, hogy elég régóta akarom már reprodukálni azokat a bizonyos grillázsos tekercseket, amiket a pékségekben lehet kapni. Ok, nem érdekel, hogy reklám-e vagy sem, belinkelem, szóval az ilyeneket.
Aztán megtaláltam Chili és Vaníliánál a Rugelach-ot és úgy gondoltam,na ez lesz az!!!Noha én nem mogyorógrillázsos töltelékkel csináltam, hanem csokis-mandulással illetve fahéjas-dióssal, a fíling megvan. Hajszálvékony, puha tészta, benne pedig nagyon-nagyon édes töltelék, ami nem baj ha kifolyik sütéskor és kicsit odaég a tészta széléhez, neadjisten karamellizálódik.
A Rugelach egyébként zsidó eredetû sütemény,állítólag lengyel. Más források szerint Bécsben volt népszerû inkább, ahol a törökök felett aratott gyõzelmet ünnepelték eme félhold alakú sütivel. Akárhogy is, ez isteni finom. A tészta hûtõben pihentetését leszámítva pikk-pakk megvan és a töltelékeknek csak a fantáziánk szab határt!!Állítólag másnapra még finomabb lesz-van egy olyan érzésem, hogy én errõl nem igen fogok tudni nyilatkozni...

Hozzávalók:
2x12 db tekercshez

A tésztához:
12 dkg krémsajt ( Philadelphia, ennek híján mascarponéval is mûködik)
12 dkg vaj
3 púpozott ek. cukor ...

Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2013...

sponsored links

Keres?s