Ruccola saláta édesburgonyával - VKF 63!
sponsored links
Ismét elérkezett egy újabb forduló a Vigyázz! kész! fõzz! gasztro játékkal, ahol most a háziasszony a Zöld múzsa blog írója. A téma pedig: "A saláta, mint fõ fogás". Nagyon örültem ennek a témának, mert egyrészt imádom a salátát, általában vacsorára mindig összedobok valamit, így úgy érzem könnyû dolgom volt.
Sokfélét lehet készíteni, akár ebédre is fogyókúrázók, diétázók részére vagy, ha már unjuk a húst, akkor ebbõl könnyen ki is lehet hagyni.
Ötletek, hogy milyen lehet egy saláta:
Sokfélét lehet készíteni, akár ebédre is fogyókúrázók, diétázók részére vagy, ha már unjuk a húst, akkor ebbõl könnyen ki is lehet hagyni.
Ötletek, hogy milyen lehet egy saláta:
- meleg, hideg
- készülhet tésztával, csirke hússal, baconnel, valamilyen hal félével, gyümölccsel vagy csak simán zöldségek keverékével
- különbözõ öntetekkel: ecetes, mustáros, joghurtos, mézes, paradicsomos, gyümölcsös vagy valamilyen különleges fûszerezéssel (a legjobb friss fûszernövényeket használni)
Most, így húsvét után ismét bele kell vágni egy kicsit a fogyókúrába, mert igenis ez a sok édesség és a sonka-tojás hagyott némi felesleget.
Illetve most már itt a tavasz egyre több friss magyar zöldség kapható a zöldségesnél, nekem is jobban esik már a saláta, mert van íze még a paradicsomnak is, úgyhogy bátran vásároljunk be és készítsünk kedvünkre salátát, akár fõételként ebédre vagy vacsorára. Egészséges, sok vitamin van benne és egy tisztító vagy fogyókúrának is megfelelhet.
Ruccola saláta édesburgonyával
Hozzávalók (2 fõ):
1 doboz ruccola
1/2 kisebb kaliforniai paprika
4 kisebb paradicsom
2 kicsi édesburgonya
2 retek
2 szál újhagyma
2-3 fõtt tojás
2 ek. kukorica
fetasajt
Dresszinghez:
2-3 ek. extra szûz olívaolaj
1 ek. balzsamecet
1 tk. worcester szósz
1 tk. méz
kakukkfû, rozmaring
só, bors
Elkészítés:
Természetesen nagyon egyszerû.
Az édesburgonyát szeljük karikára, sütõpapírral bélelt tepsibe tegyük egymás mellé. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg rozmaringgal és spricceljük meg olívaolajjal. Elõmelegített 200°C-os sütõbe tegyük és 15-20 perc alatt süssük puhára. Addig daraboljuk fel a többi zöldséget, fõzzük meg a tojást és halmozzuk egy óriási tányérra. Tetejét szórjuk meg kockára vágott fetasajttal.
A dresszing hozzávalóit keverjük ki, adjunk hozzá egy kevéske vizet, majd locsoljuk meg vele a salátánkat.