Ruccola saláta fügével, kecskesajttal és dióolajjal
sponsored links
A zimankós június és július után ez a késõi "tiszta erõbõl nyár" nekem annyira jólesett, hogy el nem tudom mondani. Teljesen feltöltõdtem és remélem, így is maradok egészen májusig :).Ezt a salátát még az utolsó meleg napon dobtam össze, ami október ötödikén volt, ha jól emlékszem. Amolyan nyár búcsúztató, õsz köszöntõ fogás lett belõle. A rucola ropogóssága, vadsága még a nyarat idézi, a füge a kettõ között van, a dió pedig hamisítatlan õszi-téli csemege. Az egyik kedvencem. A dióolaj pedig a másik, jutott belõle ide is, a pirítós rudacskákat is dióolajon sütöttem ropogósra. A kecskesajtot pedig nem is kell magyaráznom, ide való, ez nem vitás. Még egy kis szilvás balzsamecettel is megbolondítottam.
Mi kell hozzá két fõ részére? ...