Rozé kacsamell mentás-bazsalikomos zöldborsó pürével - Kifõztük 2014.márciusi szám
sponsored links
Pici korom óta egyik nagy kedvencem a friss, édes, üde, zsenge zöldborsó. Fõzelék, rizi-bizi, pesto...bármilyen formában jöhet. Mivel gyakran találkozom vele a konyhámban millió ízesítéssel készült már: menta, bazsalikom, kókusztej, chilli, gyömbér, curry. Ez az egyik kedvenc:). És igen, végre egy kis hús a blogon. A kacsamellrõl nincs is mit mondanom, egyszerûen tökély, receptje egy kiskuktától való:).
Hozzávalók 4 személyre:
2 kacsamell
só
frissen õrölt fekete bors
30 dkg mirelit zöldborsó
egy marék bazsalikom
4-5 levél menta
só frissen õrölt fekete bors
1. Hideg vízben megmossuk a kacsamelleket, kitokozzuk.
2. A melleket óvatosan beirdaljuk, vigyázva nehogy átvágjuk a húsig.
3. Bõrös felén 3-5 percet pirítjuk, majd megfordítva a másikat is további 3-4 percig.
4. A sütõt elõmelegítjük 160-170 fokra.
5. 5-10 percig pihentetjük, majd rácson elõmelegített sütõben kb 12-14 percig rozéra sütjük ízlés szerint.
6. A zöldborsót annyi vízben, hogy ellepje, megfõzzük.
7. Egy kis tálba kimérjük a zöldborsó felét, majd hozzáadjuk a bazsalikomot, a mentát és kézi mixerrel pürésítjük.
8. A pürénket hozzákeverjük az egész zöldborsó szemekhez, sózzuk, borsozzuk.
9. Tálaláskor balzsamecet redukcióval díszítjük.
Kifõztük 2014. március
Kifõztük 2014. március