Rozé kacsamell
sponsored links
Az elkészítés menete:
- A kacsamelleket letisztítjuk, lehártyázzuk, a lelógó esetleges darabkákat eltávolítjuk - vagyis egy-egy szép és formás mellett teszünk a deszkánkra
- A bõrös oldalt nagyon éles késsel beirdaljuk úgy, hogy azért a húsba ne nagyon vágjunk bele
- Serpenyõt teszünk a tûzre, amit klasszul fel is forrósítunk. Nem öntünk bele olajat sem vajat, szárazon dolgozunk
- Két darab elõkészített kacsamellet teszünk a serpenyõbe, természetesen bõrükkel lefelé. Hagyjuk, hogy szépen süljenek, finoman sercegjenek. Három, maximum négy percig sütjük - közben sózunk és borsozunk is.
- Megfordítjuk a húsokat, most a megpirult bõrös felük felülre kerül. Ismét sózunk és borsozunk. Fontos dolog, hogy nem szurkáljuk a melleket, hanem csipesszel dolgozunk! Ismét 3-4 perc a menetidõ, de közben már az oldalukat is piríthatjuk a kacsamelleknek.
- A sütõnket már beállítottuk 100 C-ra, majd a megsütött húsokat betoljuk a sütõtérbe úgy, hogy teszünk még rájuk egy-egy kocka vajat és rozmaring ágat is.
- 8-10 percig hagyjuk a megsült melleket, majd kivéve még egy pár percig pihentetjük õket.
- Szép, egyenletes szeletekre vágom mindet, majd krémes, finom ízvilágú burgonyapürével tálaljuk a nagyérdemûnek ezt a csodálatos ételt.