Rozé kacsamell fûszeres meggyszósszal
sponsored links
Hozzávalók (2 személy részére): 1 kacsa mellehúsa (kb 60 dkg), só, bors. A szószhoz: 20 dkg mag nélküli meggybefõtt, 3 kardamom mag, 2 csillagánizs, 1 kis rúd fahéj, (szükség esetén 2 evõkanál barna cukor ). A körethez: 20 dkg jázmin rizs, 3 kardamom mag, 1 csillagánizs, 5 szem fekete bors, só, kevés olaj. Vegyes saláta a tálaláshoz.
Elkészítése: A rizst enyhén sós, bõ vízben puhára fõzzük, leszûrjük. A kardamom magot,a csillagánizst, a fekete borsot a forró olajon kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a készre fõzött rizst, alaposan összeforgatjuk.
A meggybefõttet felforraljuk, hozzáadjuk a fûszereket, ha még szükséges a cukrot, egész alacsony hõfokon adig bugyogtatjuk, míg kissé besûrûsödik.
A kacsamell bõrét jól leszárítgatjuk, kockásra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyõt felforrósítunk, bõrös felével beletesszük a kacsamellet, 3 - 4 percig pirítjuk, majd megfordítjuk s még 6 percig pirítjuk. Egy tányérba kiszedjük, lefödve 2 - 3 percig pihentetjük, majd szeleteljük.
A felszeletelt kacsamellett a rizzsel, a meggyszósszal és ízlés szerint a vegyes salátával tálaljuk.
Megjegyzés: Ha idegenkedünk a csak rózsaszínre sütött hústól, pirítsuk egy kicsit több ideig, vagy pirítsuk át felszeletelés után.