ROZSOS PÁRNÁK
sponsored links
Egy egészséges reggeli péksütemény, ebben a szikrázó napsütésben... Tea vajjal és házi eper dzsemmel fogyasztottuk el. Ha nem is gyors iramban, de olyan fittebb csiga módjára, kezdem a fehér lisztet elhagyni, lecserélni vagy legalábbis fele részben kiváltani... Egyenlõre csak a kenyér féleségeknél próbálok improvizálni vele, a többi "sütkérezésnél" még tanuló vagyok belõle. Egyszer nokedlit is így próbáltam elõállítani, de ami a végeredményt illeti, csúfos kudarcba fulladt. Sem állagra, sem kinézetre nem lett étvágygerjesztõ és kívánatos. Egy rémes szürke, borzalom lett a vége. Azóta meggondolom, hogy mibe fér bele a mi ízlésünkhöz. Ebben tökéletes lett, mindenki szívesen elfogyasztotta. Nehéz ám a "földhöz ragadt" pasikat és az ifjú nõszemélyeket, megreformálni...
Hozzávalók: 2 csésze kenyérliszt, 1 1/2 csésze teljes kiõrlésû liszt, 1 csésze zabpehely, 1/2 csésze napraforgómag, 2 evõkanál lenmag, 1 1/2 teáskanál száraz élesztõ vagy 1/4 kocka friss, 1 teáskanál só, 1 teáskanál ...