ROZSOS-MAGOS KERÉK

2012-04-30

sponsored links


Mivel Január óta nem eszem fehér kenyeret, azóta próbálok ki minden fajta barna, rozsos, tönköly lisztes kenyereket, ilyen-olyan magvakkal, fûszerekkel és bogyókkal. Egyre jobban ízlenek és már nem is hiányzik a fehér kenyér. Különben meg lehet szokni könnyedén, sokkal egészségesebbek és még a kilók is leolvadnak rólunk apródonként. Persze nem gyors a tempó, hanem pont ideális. Nincs koplalás és kínlódás... Szóval aki szeretne fogyni, ne azzal kezdje, hogy: Na, mától nem eszem... Hanem csak csak nemes egyszerûséggel hagyja el a fehér kenyeret, egyen kevesebb tésztát, rizst és sajnos süteményt is...A süteményt azért írtam a végére, mert nagy sütõs lévén, az elkészült remekmûvekbõl, mondjuk nem hármat eszem meg, hanem csak egyet. Azt is csak azért, hogy tesztelni tudjam az ízeket...:o) Dehogy is! Vicceltem...Persze hogy azért, mert szeretem!! Szóval, hogy kanyarodjunk végre a bejegyzés miértjéhez, tegnap sütöttem ezeket a fincsi magos kerekeket. Csupa finom lisztekbõl dagasztottam, hogy legyen mivel elfogyasztani a megmaradt grill husikat. Frissen, ropogósan, a hideg sültekkel és jó sok fürtös paradicsommal, egyszerûen mesés volt...

Hozzávalók: 20 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt, 20 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 10 dkg tönköly liszt, 1 csapott evõkanál só, 1 kávéskanál cukor illetve méz, 1 evõkanál oliva olaj, 250-300 ml ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s