Rozsos kenyér

2012-05-05

sponsored links


A fehér kenyér már elég pöpecül megy, a pasas odavan érte, de én nagyon szeretem a magvas, teljes kiõrlésû kenyereket is, szóval kikísérleteztem egy megbízható, nem morzsálódó, nem túl tömör rozsos kenyér receptet. Teljes kiõrlésû rozslisztet használok, kb. 3 naponta sütök magamnak egy 40-50 dekás cipót. (Azért teljes kiõrlésû rozsliszt, mert ezt vettem egy hónapja leárazva...:D)

Hozzávalók:
30 dkg búzaliszt (BL 80, kenyérliszt)
15 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
kb. 10 dkg öregtészta, búzalisztbõl, ha épp nincsen akkor 1 - 1,5 dkg élesztõvel helyettesítem, de így kicsit tömörebb lesz
1 dkg élesztõ ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/SzvaBlogja/~3...

sponsored links

Keres?s