ROZSOS KENYÉRFALATKÁK SAJTTAL, BACONNEL, PIRÍTOTT TÖKMAGGAL ÉS SZEZÁMMAGGAL
sponsored links
Egy pohárka bor mellé nagyon jól esik pár falatka ebbõl a rozsos finomságból... Eteti magát.
Milán imádja ezt a rozsos kenyérfalatkát > persze Õ nem bort kortyol hozzá, hanem kakaót. :o)
Régebben mindent csak fehér lisztbõl szerettem készíteni, de mostanában nagyon jól esik nekem és családomnak is a különbözõ lisztekkel készített sütemény, emiatt néha ilyen búzaõrleményeket is használok. Persze a favorit továbbra is a fehér liszt maradt, de ha pl. valamilyen rozsos dolgot kívánunk meg, akkor nincs akadálya annak, hogy elkészítsem.
A recept a Péksütemények és házi kenyerek címû könyvembõl származik.
Kisokos
A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozslisztet leginkább kenyérsütéshez használjuk. Vitalizáló, immunerõsítõ hatású, növeli a fizikai erõnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumokban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. Alacsony sikértartalma miatt célszerû más lisztekkel keverni.
Hozzávalók a tésztához: (kb. 20 db-hoz)
- 30 dkg fehér liszt
- 20 dkg rozsliszt
- 2,5 dkg friss élesztõ
- 0,5 dl langyos víz
- 3,5-4 dl kefir
- 2 tojássárgája ...