Rozskovászos zsemle

2011-11-19

sponsored links


A napokban Andinál találkoztam csodaszép zsemlékkel. Meghozta a kedvem a sütéshez... Már régen még a tavasszal sütöttem utoljára....
Mostanában rozsos öreg tésztám van itthon. Szerintem sokkal intenzívebb rozsos ízt ad a kenyérnek , pékárunak , ha eleve a kovászban, öreg tésztában van a rozsliszt. 
Öreg tészta Limarától egyenesen a feltalálótól:D
Az enyém most:
50 dkg liszt(ebbõl 10 dkg tk.rozsliszt)
3 dl langyos víz
1 dkg élesztõ
1 tk cukor
A hozzávalókból dagasztunk egy kenyértésztát , konyhapulton letakarva egy éjszakán át kelesztjük. Utána összegyúrjuk és jól záródó dobozban a hûtõben tároljuk. Ez kb. 4 adag kenyérhez , péksütihez elegendõ. 

Rozskovászos zsemle: ...

Folytats a blogon ... gondaanyu.blogspot.com/2011/11/rozsko...

sponsored links

Keres?s