Rozskifli
sponsored links
Mindenekelõtt szeretnék megkérni mindenkit, hogy ezt a receptet ne kövesse! Emõke, a Tea kettesben blog ügyeskezû, kreatív írója kért meg, hogy a libazsíros kiflit tegyem fogyókúra baráttá.
Nos, az elsõ verzió - 100% rozsliszt felhasználásával - nem volt sikeres.
Bár nekem ízlett, de korántsem úgy nézett ki, mint az eredeti.
25 dkg rozslisztet 1 kiskanál cukor, szárított élesztõ és 2 dl langyos tej segítségével bedagasztottam, majd hozzáadtam 8 dkg libazsírt. A tészta már talán kelés után tudta a végkifejletet - azért vágott ilyen sanyarú képet ...
Másfél óra kelés után a tésztát kinyújtottam, nyolc darabra vágtam.
Elkezdtem feltekerni, de a tészta töredezett - valószínûleg a túl sok zsírtól.
Tojással lekentem és zabpehellyel megszórtam a kifliket.
Megsültek. Én megettem, de még dolgozni kell az átalakításon. Persze nem gondolhattam komolyan, hogy az egészséges kifli dupla adag zsírt tartalmaz ...
Szóval türelem; lesz még egészséges(ebb) libazsíros kifli.