Rozskifli

2014-03-04

sponsored links

Mindenekelõtt szeretnék megkérni mindenkit, hogy ezt a receptet ne kövesse! Emõke, a Tea kettesben blog ügyeskezû, kreatív írója kért meg, hogy a libazsíros kiflit tegyem fogyókúra baráttá. 
Nos, az elsõ verzió - 100% rozsliszt felhasználásával - nem volt sikeres.
Bár nekem ízlett, de korántsem úgy nézett ki, mint az eredeti.


25 dkg rozslisztet 1 kiskanál cukor, szárított élesztõ és 2 dl langyos tej segítségével bedagasztottam, majd hozzáadtam 8 dkg libazsírt. A tészta már talán kelés után tudta a végkifejletet - azért vágott ilyen sanyarú képet ...

Másfél óra kelés után a tésztát kinyújtottam, nyolc darabra vágtam.


Elkezdtem feltekerni, de a tészta töredezett - valószínûleg a túl sok zsírtól.


Tojással lekentem és zabpehellyel megszórtam a kifliket.


Megsültek. Én megettem, de még dolgozni kell az átalakításon. Persze nem gondolhattam komolyan, hogy az egészséges kifli dupla adag zsírt tartalmaz ...



Szóval türelem; lesz még egészséges(ebb) libazsíros kifli.

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2014/03/roz...

sponsored links

Keres?s