rozskenyér - Limara_2
sponsored links
Elmentem Limarához és megnéztem, hogyan kell rozskenyeret sütni, aztán munkába állítottam a drágaságomat (akit Karácsonyra kaptam) és ripsz-ropsz szombat délután megsütöttem életem - nem elsõ - kenyerét, mivel kenyeret már sütöttem, de rozskenyeret még nem. Életempárja meg is jegyezte, hogy mióta eszem én este, ráadásul kenyeret, aztán amikor lefeküdtem, jött a kezében egy karéj kenyérrel és azt mondta...inkább õ takarít, de maradjak a fõzés-sütésnél, és ha lehetne ezt minden hétvégén adjam elõ, mármint a kenyérsütést. (volt egy kis vitánk úgy a szilveszteri vendégfogadás elõtt, aminek az lett az eredménye, hogy január 1-tõl én inkább szögre akasztom a kötényt - ami nincs nekem - és mostantól magamhoz szólítom a porszívót, portörlõ rongyot és csak takarítok, mivel ezt eddig a család többi tagja végezte - úgy ahogy.)
Nahát ennyit röviden a kenyérhez bevezetõnek. A receptet kicsit változtattam, mivel alapból rozsos kenyeret szerettem volna készíteni, így most leírom a receptet. Az eredetit ITT találjátok.
Hozzávalók
20 dkg öregtészta
2,5 dl víz
2 dl joghurt
1 dkg élesztõ
2 ek. olaj
2 teáskanál só
csipet aszkorbinsav
40 dkg teljeskiörlésû rozsliszt (vagy tönkölyliszt) ...