Rozskeny?r Katalin j?t?k?ra
sponsored links
Katalinn?l blogj?t?k van. Mindennapi kenyer?nk c?mmel.(katt a k?k linkre)
M?r k?ldtem r? egy pog?csa receptet, de azt hiszem, hogy az nem is odaillik, mert nem keny?rf?le. ?gyhogy most egy igazi rozskeny?rrel nevezek.
Hozz?val?k:-el?t?szta:
20 dkg finomliszt
20 dkg teljes ki?rl?s? rozsliszt
1 dkg ?leszt?
3 dl v?z
-t?szta:
1 dkg ?leszt?
3 dl v?z
-t?szta:
60 dkg tk rozsliszt
2 dkg ?leszt?
2 dkg s?
4 dl v?z
Elk?sz?t?s:
El?z? este elk?sz?tj?k az el?t?szt?t. Kever??stbe, vagy amiben dagasztani fogjuk a liszteket elkeverj?k 1 dkg ?leszt?vel ?s 3 dl v?zzel. Csak ?gy, tess?k, l?ss?k. Letakarjuk, ?s ott hagyjuk.
M?snap reggel adjuk hozz? a t?bbi lisztet, 2 dkg s?t, 2 dkg ?leszt?t 4 dl vizet, ?s alaposan kidagasztjuk. Akkor j?, amikor m?r elv?lik az ed?ny fal?t?l, ?s gomb?c lett. 40 percig kelni hagyjuk letakarva egy ruh?val, majd ?tgy?rjuk, ?s ism?t 40 percig kelesztj?k. A konyha h?m?rs?klet?t?l f?gg?en lehet, hogy tov?bb kell hagyni. K?tszeres?re kel. Kett?osztjuk, kerek cip?v? gy?rjuk, ?s m?g kelni hagyjuk 20 percig. 10 perc ut?n begy?jtjuk a s?t?t 250 fokra, a kenyereket bevagdossuk, j?l megspriccelj?k v?zzel, margarinozott tepsibe tessz?k, ?s kis?tj?k. 20 perc ut?n 200 fokra szoktuk m?rs?kelni a h?fokot. Lehet reggel is bek?sz?teni az el?t?szt?t, ?s akkor este s?tni. Az egyik cip?hoz rendszeresen adok magkever?ket, ?s azzal is jel?l?m meg a tetej?n.
Ez j? nagy mennyis?g, lehet ar?nyosan cs?kkenteni a hozz?val?kat.