Rozs-búza csigakenyér zöldfûszerekkel

2012-06-03

sponsored links


Ez a csodás kovászos kenyér Lutz Geissler egyik remek alkotása. Egyrészt nagyon egyszerûen elkészíthetõ, másrészt ízletes és mutatós. Lutz receptjei általában nagyon részletesek. Kísérletezõ alkat és vannak olyan péksütemények, amiket 8-10 alkalommal is képes megsütni úgy, hogy apróbb módosításokat végez a recepten és minden változatot külön bejegyzésben közzé is tesz. Mivel végre rákaptak a lányok is nálunk a rozskenyérre így nem tart ki egész héten, amit magamnak sütök, tehát hetente kétszer állhatok neki rozskenyeret alkotni. Ez jó!! Nagyon untam már a péksüteményeket.

Két kis mûanyag tálban elkészítem a kovászokat:

Rozskovász:
  • 65 g tk rozsliszt
  • 60 g fehér rozsliszt
  • 100 g langyos víz ...

Folytats a blogon ... lacitromkonyha.blogspot.com/2012/06/r...

sponsored links

Keres?s