Rozs-búza csigakenyér zöldfûszerekkel
sponsored links
Ez a csodás kovászos kenyér Lutz Geissler egyik remek alkotása. Egyrészt nagyon egyszerûen elkészíthetõ, másrészt ízletes és mutatós. Lutz receptjei általában nagyon részletesek. Kísérletezõ alkat és vannak olyan péksütemények, amiket 8-10 alkalommal is képes megsütni úgy, hogy apróbb módosításokat végez a recepten és minden változatot külön bejegyzésben közzé is tesz. Mivel végre rákaptak a lányok is nálunk a rozskenyérre így nem tart ki egész héten, amit magamnak sütök, tehát hetente kétszer állhatok neki rozskenyeret alkotni. Ez jó!! Nagyon untam már a péksüteményeket.
Két kis mûanyag tálban elkészítem a kovászokat:
Rozskovász:
- 65 g tk rozsliszt
- 60 g fehér rozsliszt
- 100 g langyos víz ...