Rozmaringos zabpelyhes keksz (sós kréker)
sponsored links
Még húsvétra sütöttem, itt említettem.
A másik két sós finomság mellett eltörpült, semmi extrát nem éreztem benne,
amiért megörökítésre méltó lett volna.
Na de pár nap múlva, amikor az elõzõek elfogytak, nos akkor mutatta meg különlegességét.
Már nem volt "árnyék", a maga egyszerûségében tudott nagyszerû lenni.
Ropogós, ízes, a rozmaring összetéveszthetetlen aromájával.
Rozmaringos zabpelyhes kréker
Hozzávalók
150 g apró (finomra tört) zabpehely
100 g finomliszt
30 g szezámmag
1 ek (púposan) apróra vágott rozmaring
1 mk tengerisó
1 mk frissen õrölt bors
100 g víz
50 g olívaolaj
- Az összes száraz hozzávalót összekevertem.
- Hozzáöntöttem a vizet és az olajat.
(A vizet érdemes a vége felé lassabban adagolni, hátha kevesebb is elég,
illetve lehet, még kell hozzá kevéske, a cél hogy összeálljon a tészta.)
- Összekevertem, nyomkodtam az ujjaimmal a tésztát.
Cipócskává formáztam és letakartam, hogy pihentessem 1 órát.
(Nem volt célom keleszteni.)
- A tésztát vékonyra nyújtottam (2 mm) és az egészet villával megszurkáltam.
- Egy derelyevágóval tetszõleges szeletekké darabolta a Fiam.
(Pont olyan viccesen, vidáman, bohókásan, amilyen egy jó humorú tinédzser :)
- Sütõpapírral fedett tepsikre (2 tepsivel lett) sorakoztattam.
- Forró, elõmelegített sütõben (170 fok, légkeverés) 15 perc alatt, ropogósra sütöttem.
Mind a két tepsit betettem egyszerre a sütõbe. Légkeverésnél ez lehetséges.
Amikor láttam, hogy a felsõ tepsin lévõk teteje kezd színesedni,
akkor megcseréltem a két tepsit (alsó- felülre, felsõ-alulra).
- A sütõt elzártam, az ajtót kitámasztottam és bent hagytam a kekszeket kihûlni.
(Ekkor már, a ropogósra szárítás a cél.)
Mindenki ismeri a sütõjét, a szerint járjon el.
Szeretetrehangoltan a Facebookon <3