Rozmaringos tökmagkrém
sponsored links
Örülnék, ha végre tényleg tavasz lenne már. Kezdek hisztis lenni. Betegesen kívánom (kívánnám) a friss zöldségeket, a zöldet, kínomban már zacskós salátákat eszem. Múlt héten belefutottunk egy annyira borzalmas paradicsomba (rizses húshoz vettük), hogy majdnem elsírtam magam. Tökre kivagyok.
Na, ha valami, akkor ez a rozmaringos tökmagkrém zöld. Meg finom is, nagyon. Pirítósra, tésztára, halhoz, sós sütikbe, bármibe, akármibe. Csak együk. Csupa jó tulajdonságai vannak: tele van cinkkel, A ? vitaminnal (jót tesz a látásunknak), regenerálja a bõrt, magnéziumban gazdag (védi a szívet), jó álmatlanság ellen is. És Z.Ö.L.D.!
Laktóz -és gluténmentes.
Elõkészítés: kb. 5 perc, amíg a tökmag megpirul
Összeállítás: 5 perc
Hozzávalók:
20 ? 25 dkg hántolt tökmag
2 közepes gerezd fokhagyma
fél tk. friss, aprított rozmaring (vagy ízlés szerint)
3 ek. tökmagolaj(tudom, nem olcsó, de csak kevés kell bele)
fél citrom leve
kb. 1 dl víz
só, frissen õrölt bors
A sütõt elõmelegítettem 220 fokra, egy tepsit kibéleltem sütõpapírral. Elterítettem rajta a tökmagokat. Amikor a sütõ már forró volt, betoltam a tepsit és kicsit megpirítottam a magokat. Ezt megcsinálhatjuk egy száraz serpenyõben, tûzön is, feltéve, hogy van fõzõlapunk. Nekünk ugyanis lassan 1 hete nincs, elromlott.
Amíg a tökmag megpirult, megpucoltam a fokhagymát, megmostam és felaprítottam a rozmaringot. A kissé megpirított tökmagokat ? miután hûltek keveset ? késes aprítóba öntöttem és összedaráltam. Ezután hozzáadtam a fokhagymát, az olajat, a citromlevet, a rozmaringot, a sót és a borsot. Belekanalaztam néhány evõkanál vizet és krémesíteni kezdtem. Adagoltam még hozzá vizet, hogy kenhetõbb állagú legyen.
Ez pedig itt a FB oldalam.
Rozmaringos sült édesburgonya fõzelék
Rozmaringos skót vajas keksz (shortbread)
Rozmaringos sütõtökkrémleves pirított tökmaggal
Citromos, rozmaringos céklasaláta
Na, ha valami, akkor ez a rozmaringos tökmagkrém zöld. Meg finom is, nagyon. Pirítósra, tésztára, halhoz, sós sütikbe, bármibe, akármibe. Csak együk. Csupa jó tulajdonságai vannak: tele van cinkkel, A ? vitaminnal (jót tesz a látásunknak), regenerálja a bõrt, magnéziumban gazdag (védi a szívet), jó álmatlanság ellen is. És Z.Ö.L.D.!
Laktóz -és gluténmentes.
Elõkészítés: kb. 5 perc, amíg a tökmag megpirul
Összeállítás: 5 perc
Hozzávalók:
20 ? 25 dkg hántolt tökmag
2 közepes gerezd fokhagyma
fél tk. friss, aprított rozmaring (vagy ízlés szerint)
3 ek. tökmagolaj(tudom, nem olcsó, de csak kevés kell bele)
fél citrom leve
kb. 1 dl víz
só, frissen õrölt bors
A sütõt elõmelegítettem 220 fokra, egy tepsit kibéleltem sütõpapírral. Elterítettem rajta a tökmagokat. Amikor a sütõ már forró volt, betoltam a tepsit és kicsit megpirítottam a magokat. Ezt megcsinálhatjuk egy száraz serpenyõben, tûzön is, feltéve, hogy van fõzõlapunk. Nekünk ugyanis lassan 1 hete nincs, elromlott.
Amíg a tökmag megpirult, megpucoltam a fokhagymát, megmostam és felaprítottam a rozmaringot. A kissé megpirított tökmagokat ? miután hûltek keveset ? késes aprítóba öntöttem és összedaráltam. Ezután hozzáadtam a fokhagymát, az olajat, a citromlevet, a rozmaringot, a sót és a borsot. Belekanalaztam néhány evõkanál vizet és krémesíteni kezdtem. Adagoltam még hozzá vizet, hogy kenhetõbb állagú legyen.
Ez pedig itt a FB oldalam.
Innen is szemezgethettek
Rozmaringos sült édesburgonya fõzelék
Rozmaringos skót vajas keksz (shortbread)
Rozmaringos sütõtökkrémleves pirított tökmaggal
Citromos, rozmaringos céklasaláta